Om mig själv

MINOLTA DIGITAL CAMERAJag har en gammal träbåt som heter Kricka. Med denna har min familj och jag tillbringat många somrar runt Sveriges kuster och på våra kanaler och sjöar liksom i Norge. Jag är medlem i Föreningen Allmogebåtar, som arbetar för att bevara gamla nordiska båttyper.

Jag har fuskat lite med släktforskning och har lagt ut mina förfäder på hemsidan. Jag har också gjort en sammanställning av Svenska kungar och drottningar från Gustav I Vasa med porträtt och släktrelationer.

SVAR (Svensk Arkivinformation) har en väldigt imponerande anläggning för släktforskning i Ramsele. Där kan man kostnadsfritt få tillgång till en förnäm forskarsal. Anläggningen har också fina konferenslokaler med alla moderna tekniska hjälpmedel.

Min pappa Hugo Ohlsson har målat på fritiden till och från i alla år. När han fyllde 80 år gav vi barn honom en jubileumsutställning i födelsedagspresent. Han hade tidigare aldrig haft någon utställning eller sålt några tavlor. Han har gett bort dom flesta till vänner och bekanta. Vi lånade ihop många av de tavlor han get bort och han hade några nyproducerade som han sålde på utställningen. Jag gjorde en katalog till utställningen och innehållet i denna och lite till finns tillgängligt här.

Förutom min egen hemsida, så har jag också gjort och underhåller Radiomuseets hemsida. Detta museum, som ligger i Göteborg är ett måste för den som är intresserad av den teknisk utveckling, som gjort det möjligt att på detta enkla sätt sprida information, som kan nås av alla i hela världen med en enkel knapptryckning.

Jag är medlem i Västra Frölunda Naturvårdsförening och har gjort hemsidan för dem. För Västra Frölunda Naturvårdsförening har jag också gjort en presentation om Välenområdet.

Jag har jobbat 14 år på Volvo personvagnar och därefter drygt 26 år på Ericsson. Numera är jag pensionär.